Ten artykuł czytasz w ramach bezpłatnego limitu

Katarzyna Bosacka towarzyszy czytelniczkom i czytelnikom serwisu Wysokieobcasy.pl przez cały okres społecznej izolacji wymuszonej przez pandemię COVID-19. Codziennie, od poniedziałku do piątku, już od kilkunastu tygodni podsuwa nam pomysły na smaczne i szybkie dania, które możemy samodzielnie przygotować w domu.

Wśród kilkudziesięciu przepisów zaproponowanych dotąd przez Katarzynę Bosacką znajdują się zarówno pomysły na sycące obiady, jak i na lekkie lunche. Gotując codziennie z Bosacką, wielu z nas odkryło, że przyrządzanie posiłków nie musi być czasochłonne i monotonne. Że może być przyjemne. Bosacka pokazała nam też, jak w gotowanie zaangażować całą rodzinę.

W czym tkwi sekret?

– Planujmy. To klucz do sukcesu – mówiła Bosacka w rozmowie z „WO”. – Przerabiajmy – ziemniaki na purée, purée na kopytka. Zastępujmy – nie ma cukru, może jest miód albo syrop klonowy czy malinowy, a może rodzynki czy daktyle. Zamrażajmy niewykorzystane produkty. Nie wyrzucajmy tych, których data przydatności do spożycia już minęła. Wiele produktów suchych – mąki, kasze, makarony, ryż – nadal są dobre do zjedzenia.

Z kilkudziesięciu przepisów Katarzyny Bosackiej przygotowaliśmy książkę kucharską w formie e-booka. Częstujcie się. Życzymy smacznego!

Katarzyna Bosacka – dziennikarka, ekspertka kulinarna, prowadząca program kulinarny „DeFacto Bosacka” na TTV i kanał „Ecobosacka” na YouTubie, ambasadorka marki Silesia Rybnik otworzyła przed nami swoją prywatną, rodzinną książkę kucharską

Artykuł otwarty w ramach bezpłatnego limitu

Wypróbuj prenumeratę cyfrową Wyborczej

Nieograniczony dostęp do serwisów informacyjnych, biznesowych,
lokalnych i wszystkich magazynów Wyborczej.