Katarzyna Bosacka towarzyszy czytelniczkom i czytelnikom serwisu Wysokieobcasy.pl przez cały okres społecznej izolacji wymuszonej przez pandemię COVID-19. Codziennie, od poniedziałku do piątku, już od kilkunastu tygodni podsuwa nam pomysły na smaczne i szybkie dania, które możemy samodzielnie przygotować w domu.
Wśród kilkudziesięciu przepisów zaproponowanych dotąd przez Katarzynę Bosacką znajdują się zarówno pomysły na sycące obiady, jak i na lekkie lunche. Gotując codziennie z Bosacką, wielu z nas odkryło, że przyrządzanie posiłków nie musi być czasochłonne i monotonne. Że może być przyjemne. Bosacka pokazała nam też, jak w gotowanie zaangażować całą rodzinę.
W czym tkwi sekret?
– Planujmy. To klucz do sukcesu – mówiła Bosacka w rozmowie z „WO”. – Przerabiajmy – ziemniaki na purée, purée na kopytka. Zastępujmy – nie ma cukru, może jest miód albo syrop klonowy czy malinowy, a może rodzynki czy daktyle. Zamrażajmy niewykorzystane produkty. Nie wyrzucajmy tych, których data przydatności do spożycia już minęła. Wiele produktów suchych – mąki, kasze, makarony, ryż – nadal są dobre do zjedzenia.
Z kilkudziesięciu przepisów Katarzyny Bosackiej przygotowaliśmy książkę kucharską w formie e-booka. Częstujcie się. Życzymy smacznego!
Katarzyna Bosacka – dziennikarka, ekspertka kulinarna, prowadząca program kulinarny „DeFacto Bosacka” na TTV i kanał „Ecobosacka” na YouTubie, ambasadorka marki Silesia Rybnik otworzyła przed nami swoją prywatną, rodzinną książkę kucharską
Wybierz prenumeratę, by czytać to, co Cię ciekawi
Wyborcza.pl to zawsze sprawdzone informacje, szczere wywiady, zaskakujące reportaże i porady ekspertów w sprawach, którymi żyjemy na co dzień. Do tego magazyny o książkach, historii i teksty z mediów europejskich.
Przepraszam, nie skorzystam.
uhm, Bosacka sama to będzie dłubać - pisz do redakcji, nie ubliżaj.