Ten artykuł czytasz w ramach bezpłatnego limitu

Materiał prasowyMateriał prasowy

Nowa kolekcja jest interpretacją wizji kobiecości, wśród której piękno i zmysłowość nawiązują bliską relację. Prezentacja nowego sezonu odbyła się 13 czerwca w warszawskim Kinogramie, gdzie goście zostali zaproszeni do kobiecego, ekspresyjnego świata, zamieszkiwanego przez kreatywny dialog pomiędzy ciałem, a ubraniem. To rzeczywistość skupiona na tworzeniu nowego i nieskończonego - zawsze otwarta na nowe szanse.

Materiał prasowyMateriał prasowy

W nowej kolekcji królują modele dopasowujące się do każdej okazji i będące w stanie zaspokoić nawet najbardziej wyrafinowane wymagania chwili. Ubrania odpowiadają na potrzeby i pragnienia klientki - nie ważne, czy są powłóczyste, czy obcisłe, każde staje się must-have’m. Kobiecość podkreślona jest starannie dobranymi długościami, wykrojami i materiałami - szczególnie krótkimi, elastycznymi modelami, które dopełniają piękno sylwetki i nóg.

Materiał prasowyMateriał prasowy

Zmysłowość podkreślona przez przezroczyste wstawki z tiulu, żorżety oraz krzyżowe zapięcia, łączy się z kwiatowymi, subtelnymi wzorami. Hafty, perły i kryształy otaczają eleganckie dekolty. Paleta kolorów, która odbija wdzięk kryształków, ma w sobie zarówno wyrafinowanie, jak i śmiałość. To kolekcja, która zmienia perspektywy, w której noc miesza się z dniem, co jest widoczne w tym, jak kreatywne i wytworne są modele specjalne. Nawiązania do przeszłości, przefiltrowane przez niepokornego ducha i wizję silnych kobiet, podkreślają ambitny charakter kolekcji FW23.

Materiał prasowyMateriał prasowy

Czytaj ten tekst i setki innych dzięki prenumeracie

Wybierz prenumeratę, by czytać to, co Cię ciekawi

Wyborcza.pl to zawsze sprawdzone informacje, szczere wywiady, zaskakujące reportaże i porady ekspertów w sprawach, którymi żyjemy na co dzień. Do tego magazyny o książkach, historii i teksty z mediów europejskich.