Materiał PR firmy Bracia Sadownicy

Początek grudnia to również czas, gdy codzienne chwile upływają nam na planowaniu i z każdym tygodniem coraz intensywniejszych przygotowaniach do nadchodzących Świąt. Bracia Sadownicy znają sposób na umilenie i ocieplenie zimy – przedstawiają Grzane jabłko w czterech aromatycznych smakach.

Grzane jabłko to limitowana edycja produktów Braci Sadowników, która powróciła na sezon jesienno-zimowy. W tym roku można rozkoszować się czterema wariantami smakowymi: z cynamonem i goździkami, z mandarynką i rozmarynem, z żurawiną i kardamonem oraz z cytryną i imbirem. W butelkach zamknięta została soczystość jabłek Braci oraz przyprawy korzenne, zapewniając prosty skład, bez dodatku cukru.

Oprócz kilku możliwości smakowych produkt może zostać podany na wiele różnych sposobów – na zimno, na ciepło, jako dodatek do herbaty, a nawet jako składnik świątecznego piernika. Gorąca wersja Grzanego jabłka zachwyca aromatycznym smakiem i przełamuje standardowe myślenie o grzańcu, nadając mu zupełnie inny, jabłkowy wymiar.

Materiał PR firmy Bracia SadownicyMateriał PR firmy Bracia Sadownicy 

Zimowy napój na bazie tłoczonego soku jabłkowego to moc naturalnych składników w czterech wariantach:

  • Grzane jabłko cynamon i goździki – składniki: sok tłoczony z jabłek 89,5%, woda, ekstrakty (z cynamonu i goździków), witamina C;
  • Grzane jabłko mandarynka i rozmaryn – składniki: soki tłoczone 79% (z jabłek 69%, z mandarynki 10%), woda, ekstrakty (z rozmarynu i korzenno-owocowe), witamina C;
  • Grzane jabłko cytryna i imbir – składniki: soki tłoczone 89,5% (z jabłek 86,5%, z cytryny 3%), woda, ekstrakty (z imbiru i rozmarynu), witamina C;
  • Grzane jabłko żurawina i kardamon – składniki: soki tłoczone 89,5% (z jabłek 85%, z żurawiny 3%, z aronii), woda, ekstrakty (z kardamonu i imbiru), witamina C.

Grzane jabłko dostępne jest w wybranych sieciach handlowych.

***
Bracia Sadownicy to polska firma, która na rynku jest od 2017 roku. Ale wszystko zaczęło się dużo wcześniej, kiedy w 1905 r. pradziadek Józef dotarł do Śmiłowic i zaczął uprawiać warzywa, a później owoce. Przekazując swoją wiedzę z pokolenia na pokolenie, dzisiaj tytułowi bracia, czyli Adam i Paweł uprawiają jabłka, które stanowią bazę dla ich soków, napojów i przekąsek. Wszystko to w zgodzie z naturą, bez dodatkowych konserwantów, ulepszaczy i słodzików. A przede wszystkim z dbałością o środowisko. Sad w Śmiłowicach to sad przyjazny ptakom, pszczołom, biedronkom i innym owadom. Jak mówią Bracia Sadownicy - owoce same o siebie dbają, mają swoje naturalne sposoby. A Bracia im tylko w tym pomagają.