Kaszka waniliowa - wspomnienie dzieciństwa
Składniki:
- szklanka mleka lub napoju roślinnego
- 2-3 łyżki Bio Kaszki Jaglano-Orkiszowej z Wanilią Burbońską
- łyżeczka miodu lub ksylitolu - opcjonalnie
- maliny w dowolnej formie - łyżka domowego dżemu, ciepłych malin lub Bio Suchy Prowiant Malina
- Bio Ekspandy Komosa lub Proso
Wykonanie:
Ugotuj kaszkę według przepisu na opakowaniu: dodaj 2-3 łyżki kaszki do zimnego płynu i gotuj 2-3 minuty, cały czas mieszając. Wlej do miseczki, dodaj łyżkę domowego dżemu lub liofilizowanych malin i posyp ulubionymi Ekspensami.
Kakaowy budyń - mała przyjemność
Składniki:
- szklanka mleka lub napoju roślinnego
- 2-3 łyżki Bio Kaszki Orkiszowo-Owsianej z Kakao i Daktylami
- maliny w dowolnej formie - łyżka domowego dżemu, świeże lub Bio Suchy Prowiant Malina
- łyżka orzechów włoskich
Materiał prasowy
Wykonanie:
Ugotuj kaszkę według przepisu na opakowaniu: dodaj 2-3 łyżki kaszki do zimnego płynu i gotuj 2-3 minuty, cały czas mieszając. Wlej do pucharka i przestudź. Na wierzchu ułóż maliny oraz pokruszone orzechy włoskie. Opcjonalnie polej kaszkę odrobiną miodu. Podawaj na zimno jako deser lub na ciepło - jak wolisz!
Kawa Czarującej Mamy
Często zaczynamy dzień od myślenia o innych. A to od chwili dla siebie warto rozpocząć, nawet gdyby to miały być 3 minuty... Może czasem warto włączyć w poranne obowiązki innych dorosłych, by wszystko nie było na matczynej głowie? Kawa nie musi być zawsze zimna, a poranek nie musi być zawsze w biegu. Niech smak pysznej porannej kawy zachęca do zadbania o siebie, zatrzymania w tym, co tu i teraz.
Wykonanie:
Kawa Mamy Czarodziejki i Bio Baton Tosia to zestaw idealny na miłą chwilę. Top zestaw, który pobudzi i dostarczy odpowiedniej porcji energii do dalszego działania.
Ciasto cynamonowe - dla Ciebie i koleżanki
Składniki:
- 200 g Bio Kaszki Owsiano-Gryczanej z Karobem i Cynamonem Cejlońskim
- 130 g mąki orkiszowej
- 75 g cukru trzcinowego
- 180 ml jogurtu naturalnego
- 150 ml napoju owsianego lub mleka
- 2 jajka
- 90 ml oleju rzepakowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 jabłka
Materiał prasowy
Wykonanie:
Ubij jajka z cukrem na wysokich obrotach, aż powstanie jasna, puszysta masa. Do ubitych jajek wlej olej i dalej ubijaj. Następnie dodaj jogurt, mleko i wymieszaj. W oddzielnej misce połącz sypkie składniki - kaszkę, mąkę i proszek do pieczenia i sodę. Połącz sypkie składniki z mokrymi, wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu ułóż pokrojone jabłka i piecz 50 minut w nagrzanym do 180°C piekarniku.
Peeling owsiany - coś dla ciała
Składniki:
- 2 łyżki Bio Kaszki Owsianej
- 3 łyżki oleju ze słodkich migdałów lub oleju argonowego
- łyżeczka miodu – opcjonalnie
Wykonanie:
W miseczce wymieszaj wszystkie składniki. Nakładaj na oczyszczone i lekko zwilżone dłonie i masuj kolistymi ruchami. Pozostaw na minutę i zmyj wodą, nadal masując czarodziejskie dłonie!