Kaszka waniliowa - wspomnienie dzieciństwa

Składniki:

  • szklanka mleka lub napoju roślinnego
  • 2-3 łyżki Bio Kaszki Jaglano-Orkiszowej z Wanilią Burbońską
  • łyżeczka miodu lub ksylitolu - opcjonalnie
  • maliny w dowolnej formie - łyżka domowego dżemu, ciepłych malin lub Bio Suchy Prowiant Malina
  • Bio Ekspandy Komosa lub Proso

Wykonanie:
Ugotuj kaszkę według przepisu na opakowaniu: dodaj 2-3 łyżki kaszki do zimnego płynu i gotuj 2-3 minuty, cały czas mieszając. Wlej do miseczki, dodaj łyżkę domowego dżemu lub liofilizowanych malin i posyp ulubionymi Ekspensami.

Kakaowy budyń - mała przyjemność

Składniki:

  • szklanka mleka lub napoju roślinnego
  • 2-3 łyżki Bio Kaszki Orkiszowo-Owsianej z Kakao i Daktylami
  • maliny w dowolnej formie - łyżka domowego dżemu, świeże lub Bio Suchy Prowiant Malina
  • łyżka orzechów włoskich

Materiał prasowyMateriał prasowy 

Wykonanie:
Ugotuj kaszkę według przepisu na opakowaniu: dodaj 2-3 łyżki kaszki do zimnego płynu i gotuj 2-3 minuty, cały czas mieszając. Wlej do pucharka i przestudź. Na wierzchu ułóż maliny oraz pokruszone orzechy włoskie. Opcjonalnie polej kaszkę odrobiną miodu. Podawaj na zimno jako deser lub na ciepło - jak wolisz!

Kawa Czarującej Mamy

Często zaczynamy dzień od myślenia o innych. A to od chwili dla siebie warto rozpocząć, nawet gdyby to miały być 3 minuty... Może czasem warto włączyć w poranne obowiązki innych dorosłych, by wszystko nie było na matczynej głowie? Kawa nie musi być zawsze zimna, a poranek nie musi być zawsze w biegu. Niech smak pysznej porannej kawy zachęca do zadbania o siebie, zatrzymania w tym, co tu i teraz.

Wykonanie:
Kawa Mamy Czarodziejki i Bio Baton Tosia to zestaw idealny na miłą chwilę. Top zestaw, który pobudzi i dostarczy odpowiedniej porcji energii do dalszego działania.

Ciasto cynamonowe - dla Ciebie i koleżanki

Składniki:

  • 200 g Bio Kaszki Owsiano-Gryczanej z Karobem i Cynamonem Cejlońskim
  • 130 g mąki orkiszowej
  • 75 g cukru trzcinowego
  • 180 ml jogurtu naturalnego
  • 150 ml napoju owsianego lub mleka
  • 2 jajka
  • 90 ml oleju rzepakowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 jabłka

Materiał prasowyMateriał prasowy 

Wykonanie:
Ubij jajka z cukrem na wysokich obrotach, aż powstanie jasna, puszysta masa. Do ubitych jajek wlej olej i dalej ubijaj. Następnie dodaj jogurt, mleko i wymieszaj. W oddzielnej misce połącz sypkie składniki - kaszkę, mąkę i proszek do pieczenia i sodę. Połącz sypkie składniki z mokrymi, wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu ułóż pokrojone jabłka i piecz 50 minut w nagrzanym do 180°C piekarniku.

Peeling owsiany - coś dla ciała

Składniki:

  • 2 łyżki Bio Kaszki Owsianej
  • 3 łyżki oleju ze słodkich migdałów lub oleju argonowego
  • łyżeczka miodu – opcjonalnie

Wykonanie:
W miseczce wymieszaj wszystkie składniki. Nakładaj na oczyszczone i lekko zwilżone dłonie i masuj kolistymi ruchami. Pozostaw na minutę i zmyj wodą, nadal masując czarodziejskie dłonie!