Czy to nowe wyzwanie? Dla Cook Story na pewno – od kiedy nie możemy z Wami spotykać się na warsztatach kulinarnych w naszej kuchni, pojawiliśmy się wirtualnie w kuchniach wielu Polaków.

Jak wskazują badania #CoronaCookingSurvey, co czwarty Polak nauczył się gotować w domu! Polacy zaczęli  przygotowywać bardziej różnorodne nowe potrawy i lepiej nauczyli się planować posiłki, a my staramy się im w tej zmianie towarzyszyć.

Domówka na nowo

Z wielu badań wynika, że w minionym roku postawiliśmy na domowe jedzenie. Z jednej strony wróciliśmy do smaków dzieciństwa i kuchni comfort food, która poprawia nam humor i przywołuje dobre wspomnienia, z drugiej – zakaz podróżowania otworzył nas na własne eksperymenty z orientalnymi potrawami i smakami. Pamiętacie szał na domowy chleb i nerwowe pytania w sklepie: „czy u państwa są jeszcze drożdże”?

Materiał prasowyMateriał prasowy 

Zaczęliśmy doceniać małe, lokalne sklepy ze świeżymi, sezonowymi produktami. Polacy coraz chętniej zaczęli sięgać po warzywa, a część całkowicie rezygnowała z mięsa na rzecz produktów pochodzenia roślinnego.

Z badań wynika, że niemal 40% Polaków gotowało dużo częściej niż przed wybuchem pandemii, a 28% ankietowanych nauczyło się gotować i udoskonaliło swoje zdolności kulinarne.

Jedzenie stało się czymś więcej niż tylko niezbędną do życia czynnością. Około 70% badanych zadeklarowało, że spędza razem z rodziną przynajmniej jeden posiłek dziennie, co przed pandemią dotyczyło ledwie połowy respondentów. Zmieniły się także nasze nawyki zakupowe – rozsądniej kupujemy i mniej marnujemy. Świadomiej spojrzeliśmy na to, co jemy.

Materiał prasowyMateriał prasowy 

Ta przeciągająca się konsumpcyjna kwarantanna zmusiła nas do zwolnienia tempa – część z nas nareszcie miała czasu na eksperymenty kulinarne, o których zawsze marzyła.

Jednym z takich miejsc, które inspiruje kulinarnie, jest COOK STORY ONLINE – wirtualna przestrzeń dla szukających nowych pomysłów na potrawy, chcących podszkolić swoje umiejętności kucharskie lub postawić pierwsze kroki w tym temacie, a także dla tych, którzy chcą przećwiczyć oryginalne przepisy w towarzystwie znanych szefów kuchni.

Materiał prasowyMateriał prasowy 

Dzięki kulinarnym warsztatom COOK STORY ONLINE do waszych kuchni wprowadzamy kreatywność i nowe pomysły. Gotowanie posiłków staje się dobrym sposobem na wspólne, rodzinne spędzanie czasu oraz świetną okazją do budowania relacji z dziećmi i wzmacniania mocnych, rodzinnych więzi. 

DLACZEGO WARTO UCZESTNICZYĆ W WARSZTATACH ONLINE?

W Cook Story ONLINE wychodzimy z założenia, że gotowanie to atrakcyjny sposób na kreatywne spędzanie czasu. Wspólne przygotowywanie dań daje nam poczucie przynależności do grupy i wzbudza w nas pozytywne emocje. Możemy także się doszkalać i poznawać nowe techniki czy potrawy.

Czego więc możecie nauczyć się na naszych warsztatach? Zdobędziecie na nich wiedzę i praktyczne umiejętności na temat doboru składników i technik gotowania.

Materiał prasowyMateriał prasowy 

O nic nie musicie się martwić! Niezależnie od tego, czy wybierzecie nasz indywidualny kurs gotowania online, czy też superofertę warsztatów firmowych online, dostarczymy wszystkie, odmierzone już składniki niezbędne do wspólnego gotowania pod dom każdego uczestnika naszego kursu. Produkty będą świeże, lokalne i dobrej jakości. Gwarantujemy, że zapewnią one doskonały smak potraw, które przygotujecie podczas wspólnego gotowania.

Chcecie zrobić zakupy sami? To żaden problem! Z listą zakupów przygotowaną przez prowadzących kupicie to, co niezbędne. Produkty dobieramy tak, że bez względu na to, gdzie mieszkacie, można je będzie bez problemów dostać. 

Znakomitym sposobem na oderwanie myśli od codziennej pracy będzie nasz firmowy kurs gotowania online. Jednocześnie stanowi on doskonałą formę integracji zespołu, który na co dzień ma ograniczony kontakt.

Mimo pandemii zbudowaliśmy solidną platformę, która umożliwia spotykanie się z innymi ludźmi i szefami kuchni „na żywo”, w niezwykłej, pozytywnej atmosferze. Dołączcie do nas i dajcie się porwać w niezapomnianą kulinarną podróż z COOK STORY ONLINE!