W numerze z 16 lipca

red
Następny numer 'Wysoich Obcasów' w kioskach już 16 lipca a w nim...
1 z 5
Fot. Adam Kozak / Agencja Wyborcza.pl
Fot. Adam Kozak / Agencja Wyborcza.pl

Jestem grafomanką

Samodyscyplina jest potrzebna do mycia sedesu, a tak nieustające prowadzenie bloga to już moim zdaniem jednostka chorobowa. Czasem wydaje mi się, że to, co robię, jest nienormalne. Uwielbiam awantury na forach i w komentarzach. Pamiętam jatkę pod tematem 'Co do żeberek ? makaron czy ryż?'. Ludzie skakali sobie do oczu.
Z Anną Andrychowicz-Słowik rozmawia Magdalena Grzebałkowska

2 z 5

Mamy biznes

Coraz więcej matek po urodzeniu dziecka twardo negocjuje warunki powrotu, walcząc
o elas­tyczny czas pracy albo o zatrudnienie na pół etatu. Rzadko to się udaje w korporacjach, częściej w mniejszych firmach. Ale jeszcze więcej jest takich, które zakładają własny biznes. Z przedsiębiorczymi mamami rozmawia Monika Redzisz

3 z 5

W piekle dobrze mieć stryka

Przed śmiercią mąż wszystkie ­adresy moich znajomych chłopców z dawnych lat zlikwidował. Myślałam, że zadzwonię, zapytam, co słychać, ale nie mogę. Z Eweliną Pęksową, znaną malarką na szkle z Zakopanego, rozmawia Katarzyna BielasZdjęcia Adam Golec

4 z 5

Popapraniec

W 2002 roku byłem niewykształconym portierem bez ambicji. Marzyłem o nakręceniu filmu i opowiedzeniu swojej historii. Z Jonathanem Caouette?em rozmawia Krzysztof Kwiatkowski

5 z 5

Metoda na rybkę

Najczęściej robię ją na parze, bo zdrowo. Czasem en papillote (zawiniętą w pergamin), bo szybko i nie trzeba zmywać tłustej patelni. W obu przypadkach nie ma jednak szans na chrupiącą skórkę, która powstaje podczas smażenia ryby panierowanej w jajku i bułce

Przewiń i czytaj dalej Wysokie Obcasy